Najlepší zmrzlinovač Guzzanti, Domo, Tescoma alebo Sage – recenzie a test radia, ako vybrať
Obsah článku: + Zobraziť obsah článku
- Ešte pred začiatkom výberu...
- DOMO DO 9066 I
- Ako vybrať zmrzlinovač
- Zmrzlinovač s kompresorom alebo bez
- Ručný vs elektrický pohon a hodnota príkonu
- Plast i kov
- Kapacita rozhoduje
- Rýchlosť prípravy zmrzliny
- Manuálne alebo automatické ovládanie
- Vlastnosti hotovej zmrzliny
- Jednoduchosť používania
- Hlučnosť
- Údržba
- Zmrzlinovače so zvukovou signalizáciou a chladiacou funkciou
- Aj lacné zmrzlinovače poslúžia dobre
- Vyskúšajte zmrzlinovače Guzzanti, Klarstein, Sage, Tescoma alebo Domo
- Tipy k používaniu
- Najčastejšie otázky – FAQ
- Guzzanti GZ 154
- Hauser IM 140
Ozajstný milovník zmrzliny sa s len tak nejakou mrazenou pochúťkou neuspokojí. Aj preto čoraz viac rastie dopyt po domácich zmrzlinovačoch. Vďaka tomuto šikovnému prístroju si môže porciu svojej obľúbenej zmrzliny vyrobiť každý sám a v pohodlí domova, navyše zo surovín, ktorým na 100 % dôveruje. No nekúpte to…
Internet je plný receptov na tie najlepšie zmrzliny, no pravdou ostáva, že bez profi zmrzlinovača je výroba ozaj chutnej zmrzliny (takej, ako poznáte) nemožná.
Obľúbené zmrzlinovače
Názov
Hodnotenie
Detail
Klarstein Snowberry & Choc Zobraziť produkt Silvercrest SECM 12 C7 Zobraziť produkt Guzzanti GZ 157 ✔ NÁŠ TIP Zobraziť produkt Guzzanti GZ 158 Zobraziť produkt Guzzanti GZ 152 ✔ PRE NÁROČNÝCH Zobraziť produkt
Ešte pred začiatkom výberu...
Predtým, než sa pustíte do samotného výberu, je dôležité spraviť si malý prieskum trhu a stanoviť si svoje požiadavky, ktoré na zariadenie máte.
Keď sa začnete pozerať po zmrzlinovačoch online, tak zistíte, že ich viete rozdeliť do pár kategórií podľa ceny a komfortu používania. Býva to hlavne tak, že čím je cena vyššia, tým kvalitnejšie zariadenie bude a k dispozícií je aj viacero doplnkových funkcií. Sú aj ďalšie kritériá, ktoré majú zariadenia medzi sebou rozdielne a na základe toho si už potom presnejšie vyberiete. Pred samotným nákupom by ste si mali zodpovedať na tieto otázky:
- Ako často budem zmrzlinu pripravovať a koľko jej asi na jeden raz budem vyrábať?
- Aké rozmery by mal zmrzlinovač mať, aby sa mi vošiel na kuchynskú linku alebo do police?
- Kde budem skladovať hotovú zmrzlinu?
Odpovedaním na spomínané otázky si presne stanovíte to, aké parametre by mal zmrzlinovač spĺňať. Či pôjde o zmrzlinovač s kompresorom alebo bez neho. Taktiež vám to ušetrí množstvo času, hlavne ak plánujete nakupovať v kamennom obchode. Poviete predavačovi svoje preferencie a požiadavky, on vám ukáže taký zmrzlinovač, ktorý bude k vášmu popisu sedieť. Snažte sa informovať aj o kvalitných značkách, prípadne sa opýtajte na skúseností s týmto typom zariadenia svojich blízkych.
Ako vybrať zmrzlinovač
Zmrzlina sa začala vyrábať už v roku 1843. K chladeniu predpripravenej zmesi dochádzalo prostredníctvom ľadu, ktorý sa rozpúšťal so soľou. Zmrzlina sa musela miešať každých 10 minút a opakovalo sa to až niekoľko hodín. Odvtedy sa stala zmrzlina jednou z najobľúbenejších sladkých osviežení počas leta. Posunuli sa aj naše znalosti a technológie. Preto je na trhu toľko výrobcov ponúkajúcich široké portfólio zmrzlinovačov. Medzi najobľúbenejšie patria zmrzlinovače od značiek Guzzanti, Delimano, Klarstein, Domo a Sage. Aby ste sa v tom lepšie vyznali, tak máme pre vás zoznam tých najdôležitejších parametrov.
Zmrzlinovač s kompresorom alebo bez
V prvom rade sa treba rozhodnúť, o aký typ zmrzlinovača máte záujem. Na výber sú zmrzlinovače s a bez chladiacej jednotky.
Zmrzlinovač bez chladiacej jednotky
Ak si chladený dezert doprajete len veľmi výnimočne, niekoľkokrát do roka, mohol by vám vyhovovať jednoduchý zmrzlinovač bez chladiacej jednotky. Ide o zariadenie s podstavcom, motorčekom a chladiacou nádobou s vlastným chladiacim médiom. Zariadenie je veľmi skladné, pomerne lacné a výroba zmrzliny v ňom netrvá ani 30 minút.
Takýto zmrzlinovač treba používať opatrne, pretože obsahuje citlivé plastové časti. Treba si tiež uvedomiť, že v jednej nádobe nie je možné súčasne vyrobiť viac ako jeden druh zmrzliny. Dvojstennú nádobu (obsahuje gélové chladivo) je potrebné najskôr vložiť do mrazáku minimálne na 12 hodín (v ideálnom prípade celých 24 hod.), aby chladiace médium mohlo absorbovať dostatok chladu. Po vychladnutí do nej stačí vložiť prísady na prípravu zmrzliny a zapnúť výrobník. Mechanizmus stroja rozvíri zmes, ktorá postupne pri kontakte s nádobou mrzne – zmrzlinová zmes sa vďaka pôsobeniu chladiaceho média stáva čoraz tuhšou. Nečakajte veľké objemy, tieto zmrzlinovače zväčša ponúkajú objem svojich nádob hlboko pod úrovňou 1 litra.
Zmrzlinovač s vlastnou chladiacou jednotkou
Pre náročnejších používateľov sú vhodnejšie zmrzlinovače s vlastnou chladiacou jednotkou (samochladiace). Nie sú možno také skladné ako vyššie zmienené zmrzlinovače, no majú oproti nim veľkú výhodu – zmrzlinu s nimi dokážete vyrobiť prakticky kedykoľvek, nádobu a ingrediencie netreba vopred chladiť.
Dôležitý je výkon zariadenia, od ktorého sa odvíja doba prípravy, respektíve umiešania zmrzliny. S tou je spojený aj energetický výdaj, ktorý je pri porovnaní so zmrzlinovačmi bez vlastnej chladiacej jednotky predsa len vyšší. Tak či onak, pri zmrzlinovačoch s vlastnou chladiacou jednotkou sa treba pripraviť na to, že zmrzlina bude hotová zhruba po 40 minútach prípravy, a tiež na fakt, že ich cena sa pohybuje v trojciferných sumách. Za vložené peniaze si budete môcť vyrobiť zhruba 1,5 litra chutnej a skvele vyšľahanej zmrzliny.
Vyberáme z nášho katalógu
Ručný vs elektrický pohon a hodnota príkonu
Pohon má na starosti otáčanie lopatiek, ktoré z pripravenej zmesi vytvárajú chutnú zmrzlinu. Tie najlacnejšie majú ručný pohon, takže budete musieť otáčať kľukou, aby sa začala premiešavať. Najčastejšie sú prístroje poháňané elektrinou. Inovatívnejšie zariadenia sú poháňané energiou z batérií. Stačí ju nabiť a to vám vystačí na prípravu jednej dávky zmrzliny.
Hodnota príkonu sa týka len elektrických zmrzlinovačov. Nemôžete sa orientovať len podľa veľkosti tohto čísla, ale aj podľa toho, o aký konkrétny typ zmrzlinovača ide (s kompresorom alebo bez neho). Príkon sa pohybuje od 10 do 200 W. Najnižší príkon je pri zariadeniach, ktoré sa vopred chladia, pretože tam je potrebná energia len na otáčanie lopatiek.
Plast i kov
Tie najlacnejšie modely sa vyrábajú väčšinou z plastu. Výhodou použitia tohto materiálu je jednoduchá údržba a nízka hmotnosť zariadenia. Plast však nepatrí medzi tie najodolnejšie materiály, preto sa môže stať, že sa zmrzlinovač rýchlejšie poškodí.
Pozor by ste si mali dávať hlavne na plastové metličky. Časom dochádza k ich deformovaniu a zmrzlinovač už nebude fungovať plnohodne. Vždy by ste mali hľadať prístroj s kovovými, najlepšie nerezovými metličkami.
Kvalitnejším materiálom, ktorý je odolný a vydrží vám dlhé roky, je nerezová oceľ. Tá sa používa pri drahších modeloch, takže si za ňu musíte priplatiť.
Kapacita rozhoduje
Veľkosť nádoby na zmrzlinu by mala zodpovedať veľkosti vašej rodiny. Rozhoduje aj to, či plánujete používať zmrzlinovač len na výrobu zmrzliny pre deti alebo ho plánujete používať aj na rodinných oslavách, kde bude viac ľudí. Vtedy je nákup prístroja s väčšou kapacitou rozhodujúci.
Niektoré pomalšie zmrzlinovače ponúkajú väčšiu kapacitu, takže na jeden raz pripravíte väčšie množstvo zmrzliny. Nevýhodou je, že na ďalšiu dávku si budete musieť nejaký čas počkať. Na druhej strane kompresorové zariadenia majú menší objem, no v tomto prípade je príprava zmrzliny oveľa rýchlejšia, takže ju môžete miešať kontinuálne. Hodnoty sa začínajú na 0,4 l (ručné zmrzlinovače) a môžu dosahovať aj 3 l. Odporúčame voliť zlatú strednú cestu a zaobstarať si zmrzlinovať s objemom aspoň 1 l.
Rýchlosť prípravy zmrzliny
Ako dlho ste ochotní čakať, kým sa vám zmrzlina pripraví? V prípade, že si chcete vychutnať zmrzlinu čo najskôr, by ste sa mali pozerať po kompresorových zmrzlinovačoch. Majú obrovskú výhodu – dáte si zmrzlinu vtedy, keď máte na ňu chuť. Pri ručných zmrzlinovačoch to trvá oveľa dlhšie, v niektorých prípadoch je to proces na dva dni. Tento variant odporúčame ľuďom, ktorí berú prípravu zmrzliny skôr ako zábavu alebo si plánujú robiť zmrzlinu len výnimočne.
Doba prípravy súvisí s veľkosťou nádoby a príkonom zmrzlinovača. Bez kompresora vám príprava zmrzliny potrvá 20 až 60 minút, samozrejme, treba počítať s predmrazením nádoby. V modeloch s kompresorom vám samotná príprava zmrzliny potrvá do jednej hodiny.
Manuálne alebo automatické ovládanie
Na výber máte modely s tlačidlami či otočnými voličmi a stroje s dotykovým panelom a displejom. Na ňom môžete sledovať zostávajúci čas prípravy zmrzliny alebo nastavenú teplotu. Pri zmrzlinovačoch s automatickým ovládaním sú dôležité možnosti programovania. Jednou z najdôležitejších funkcií je časovač. Čas miešania zmrzlinovej zmesi môže byť nastavený fixne, k dispozícii sú i stroje s možnosťou nastaviť si čas podľa vlastných požiadaviek. Dôležitý je i teplotný rozsah a nastavenie teploty, teda na akú max. teplotu dokáže spotrebič zmrzlinu schladiť. Môže to byť -20, ale aj -30 °C. Plusom je, ak sa dá teplota nastaviť manuálne. Všímajte si, či má zmrzlinovač veko s odnímateľnou časťou, prípadne tlačidlo STOP/ŠTART, vďaka ktorému môžete stroj pozastaviť a pridať do zmrzlinovej zmesi ďalšie ingrediencie.
Vlastnosti hotovej zmrzliny
Akú konzistenciu zmrzliny máte najradšej? Pre milovníkov zmrzliny je práve toto ten najdôležitejší faktor – akú zmrzlinu vám prístroj na doma pripraví. Chuť zmrzliny závisí hlavne od surovín, ktoré ste na jej prípravu použili, a to prístroj neovplyvní. No na jej textúru má kvalita zariadenia obrovský vplyv.
Najdrahšie modely dokážu pripraviť zmrzlinu, ktorá bude jemná, nadýchaná a hladká. Všeobecne platí, že kompresorové zmrzlinovače pripravia hladšiu zmrzlinu. Stroje s chladením vopred niekedy umožňujú aj kontrolu nad štruktúrou a vlastnosťami zmrzliny, takže to môžete regulovať podľa svojich preferencií.
Jednoduchosť používania
Čím jednoduchšiu prípravu zmrzliny prístroj umožňuje, tým lepšie. Ak plánujete pripravovať zmrzlinu často, tak by vás zdĺhavá a nepraktická príprava mohla obťažovať. Preto nemajú niektorí problém priplatiť si za komfort pri používaní. A verte tomu, že takto vás bude príprava zmrzliny baviť oveľa viac a po zmrzlinovači budete siahať častejšie.
Hlavným faktorom, ktorý má vplyv na jednoduchosť používania, je kompresor. Bezkompresorové zariadenia sú určite menej praktické a menej pohodlné. Okrem toho vám môže prípravu zmrzliny zjednodušiť miska navyše alebo rýchlejšie zamrazovanie. Kompresorové zmrzlinovače majú v súčasnosti množstvo doplnkových funkcií.
Hlučnosť
Je len na vás, či vám nevadí hlučnejší prístroj alebo si chcete priplatiť za menší hluk. Nie vždy výrobca tento údaj uvádza v návode na použitie. Tento parameter je preto najlepšie skontrolovať v recenziách zákazníkov pri jednotlivých modeloch alebo požiadajte o zapojenie priamo v predajni. Vďaka tomu budete informovanejší a výber bude o niečo ľahší.
Údržba
Zmrzlinovač spracováva potraviny, takže ak by bol zložitý na údržbu, v nedostupných miestach by začali vznikať plesne. A to nie je veľmi praktické. Každý spotrebič, do ktorého sa vkladajú potraviny, sa musí poriadne vyčistiť po každom použití.
Čím jednoduchší bude zmrzlinovač na údržbu, tým lepšie sa vám bude s ním manipulovať. Pri kompresorovom zmrzlinovači sa uistite, že má odnímateľnú misku. Zariadenia bez kompresora sa dajú rozložiť na menšie časti, takže ich údržba je jednoduchšia.
Zmrzlinovače so zvukovou signalizáciou a chladiacou funkciou
Niekto doplnkové funkcie pri zariadeniach vyžaduje, iným stačí aj „základná výbava“. Niektoré značky ponúkajú k svojim zariadeniam mraziacu misku navyše, ktorú si môžete aj sami dokúpiť. Zíde sa vám hlavne vtedy, keď budete chcieť pripravovať zmrzlinu čo najskôr. Nezriedka dostanete k zmrzlinovaču servírovaciu naberačku alebo stierku na naberanie zmrzliny. Na meranie množstva surovín vám poslúžia rôzne odmerky. Zmrzlinovač môže mať aj zvukovú signalizáciu, ktorá vám oznámi, kedy je zmrzlina hotová. Chladiaca funkcia sa zapína automaticky, keď je zmrzlina hotová, no ešte ste ju nestihli naservírovať. Udrží ju v želanej teplote a konzistencii. Praktické sú LED indikátory, ktoré vás upozornia na začiatok a koniec prípravy zmrzliny i na zapnutie spotrebiča.
Aj lacné zmrzlinovače poslúžia dobre
Pre mnohých z nás je najdôležitejším parametrom pri výbere práve cena. Tá sa odvíja nielen od výkonu, ale aj od veľkosti nádoby či použitých materiálov. Cenovo dostupnejšie sú zmrzlinovače bez chladiacej jednotky – ich cena začína na úrovni asi 15 eur a hravo ich dokážu obsluhovať aj deti. Otázne je, či tieto zmrzlinovače budú kapacitne stačiť ich chúťkam. Medzi jednoduchými zmrzlinovačmi a výkonnými zariadeniami s kompresorom je obrovské cenové rozpätie. Najlacnejšie zmrzlinovače sa pohybujú do 40 eur. Slúžia len na občasné vyrábanie zmrzliny, majú malý objem nádoby a treba rátať aj s nízkym výkonom. Zariadenia nemávajú ani kompresor a na ich výrobu sa používajú lacnejšie materiály, takže nemôžete rátať ani s dlhou životnosťou. V cenovej hladine 40 – 100 eur nájdete zmrzlinovače s vyberateľnou nádobou s objemom do 1 litra. Zariadenia sú bez kompresora a príkon sa bude pohybovať do 15 W. Výhodou sú kvalitnejšie materiály a spracovanie. Zmrzlinovače od 100 do 200 eur už disponujú kompresorom. Investovať by ste mali vtedy, ak plánujete pripravovať často väčšie množstvá zmrzliny. Objem nádoby sa pohybuje do 1,5 litra a príkon do 150 W. Najdrahšie zmrzlinovače od 200 eur vyššie sú profesionálne zariadenia s kvalitným prepracovaním, príkonom do 200 W a objemom nádoby do 2 litrov.
Vyskúšajte zmrzlinovače Guzzanti, Klarstein, Sage, Tescoma alebo Domo
Pokiaľ hľadáte lacný zmrzlinovač bez kompresora s primeranou kvalitou spracovania, odporúčame modely z dielne výrocov Tescoma, Silvercrest (Lidl) a Delimano. Medzi spotrebiteľmi sú veľmi obľúbené zmrzlinovače Klarstein (v ponuke má kompresorové i bezkompresorové modely, obľúbený je napr. Sweet Dreams alebo zmrzlinovač na točenú zmrzlinu Sweet Sundae) a Domo. Cenovo dostupné a zároveň kvalitné domáce výrobníky zmrzliny ponúka Guzzanti. Drahšou, ale veľmi dobrou voľbou je výrobník zmrzliny Sage. Napriek vyššej cene sa k obľúbeným radia taktiež zmrzlinovače Steba a Unold. Kvalitné stroje na výrobu zmrzliny má aj výrobca DeLonghi. Pri výbere vám dobre poslúžia recenzie spotrebiteľov, ktorí už jednotlivé modely otestovali (nápomocná môže byť Heureka alebo Alza).
Tipy k používaniu
Ak ste so zmrzlinovačom ešte nikdy nepracovali, tak to môže byť pre vás zo začiatku taká španielska dedina. No nevzdávajte to a nechajte tomu čas. Keď budete pripravovať zmrzlinu častejšie, prídete na to, aká konzistencia vám vyhovuje najviac alebo aká kombinácia potravín vám najviac chutí. V skratke máme pre vás na začiatok pár tipov, ktoré by vám mohli pomôcť k príprave tej najchutnejšej domácej zmrzliny:
- Predtým, než sa pustíte do prípravy zmesi na zmrzlinu, všetky ingrediencie schlaďte.
- Pri nalievaní zmesi do zmrzlinovača majte lopatky zapnuté.
- Ak ste si ešte nenašli chutné recepty na prípravu zmrzliny, použite tie, ktoré ste dostali k zmrzlinovaču.
- Kvapka alkoholu dodá zmrzline pre dospelých zaujímavú chuť. Zvážte aj použitie byliniek – mätu, bazalku alebo iné voňavé listy.
- Pred podávaním nechajte zmrzlinu chvíľu odstáť v chladničke alebo pri izbovej teplote.
- Zmrzlina chutí najlepšie hneď v ten deň, keď ju pripravujete. Je to vďaka čerstvým surovinám a absencii konzervačných látok.
- Roztopenú zmrzlinu nikdy opäť nezamrazujte, pretože tým porušíte krémovú textúru a môže sa stať, že sa ingrediencie pokazia.
Najčastejšie otázky – FAQ
Rozhodli ste sa pre zmrzlinovač, stále však máte ohľadom jeho výberu či použitia nejaké otázky? Opýtajte sa v komentároch na všetko, čo vás zaujíma. Odpovieme čo najskôr.
Je zmrzlinovač vhodný aj na prípravu iných pokrmov?
Dokážem zmrzlinu vyrobiť aj bez zmrzlinovača?
Aké sú najlepšie recepty na zmrzlinu v zmrzlinovači?
Staršie modely, ktoré sa už nepredávajú
Zobraziť produkty v kategórií:
Autor článku
Komentáre
Pridať komentár
Pozrite si aj naše inšpirácie
Závesné kreslo či hojdacia sieť? Výber ani jedného z nich nebudete ľutovať. Ozvláštnia interiér a vytvoria priestor na zábavu a oddych.
Aj vaša predsieň si zaslúži nádych originality! Prajavte svoju osobnosť a kreativitu pri výbere doplnkov a dodajte život aj tej najponurejšej vstupnej hale.
Pokiaľ obľubujete červenú farbu, určite sa jej pri zariaďovaní bytu nevyhýbajte. Hodí sa do každej miestnosti, dokonca aj do kúpeľne. Neveríte? Potom si to overte v našej galérii.
Publikované dňa: 24.07.2018
Posledná aktualizácia: 28.03.2023
V tejto kategórií nájdete aj:
Po akej spájkovačke však siahnuť, aby ste si vybrali nástroj podľa vašich očakávaní? Poďte sa s nami pozrieť na najdôležitejšie kritéria.
Stolné mixéry patria medzi najobľúbenejšie kuchynské spotrebiče. Čítajte ďalej a dozviete sa, aké sú kľúčové vlastnosti mixérov a aké funkcie majú moderné mixéry, ktoré vám môžu prípravu...
Infrasauna u vás doma? Prečo nie! Blahodárne účinky infrasauny si rozoberieme, no predovšetkým vedzte, že mať doma infrasaunu pre 1-2 osoby vôbec nie je nereálnym snom.
Mám zmrzlinovač SAGE BCI600 a som s ním nadmieru spokojný. Práca s prístrojom je úžasne jednoduchá vďaka programovým prednastaveniam. Stroj navyše vyzerá elegantne, no je pomerne ťažký, čo však nevnímam ako mínus. Odkladanie do skrinky a vyberanie z nej nie je optimálne kvôli vyššej hmotnosti, ale vzhľadom na to, že zmrzlinovač má vlastný kompresor, vyššia váha je zrejme nutnosťou. Niet nad vlastnú zmrzlinu, pretože presne viem, čo si do nej dám, žiadne nežiaduce prísady. Ak máte radi zmrzlinu, bude to pre vás skvelá kúpa. Vďaka vlastnému kompresoru môžete namiešať zmes a hneď robiť zmrzlinu. Pri prístrojoch bez kompresora to nie je možné, pretože zmes na zmrzlinu musíte namiešať deň vopred a tiež musíte 24 hodín pred prípravou nechať namraziť v mraziaku nádobku, v ktorej potom budete vyrábať zmrzlinu. Hotová zmrzlina má výbornú chuť, lepšiu než akú získate od zmrzlinára. Hotová je do polhodinky. Prístroj je pomerne tichý a ľahko sa udržiava v čistom stave. Vyberacia nádoba má objem až 1 liter, čo je oproti konkurenčným zmrzlinovačom viac. Plus dávam za rýchle mrazenie aj priehľadné veko, vďaka ktorému nemusím otvárať a pozerať sa, v akom stave je pripravená zmes. Oceňujem, že prístroj dokáže presne udržiavať zvolenú teplotu a všetko funguje bezproblémovo. Prístroj používam nielen na prípravu zmrzliny so smotanou, ale aj na sorbety či ľadové drte do koktejlov alebo na miešané ľadové alko aj nealko drinky. Teraz cez leto je to úplne super. Túto mašinku odporúčam každému.
Kúpili sme si zmrzlinovač Guzzanti GZ 157, pretože sme si chceli vyrábať domácu zmrzlinu a mať skvelé letné osvieženie kedykoľvek naň budeme mať chuť. Zmrzlinu môžeme robiť rôznymi spôsobmi, či už so smotanou alebo bez nej, napríklad ľahký ovocný sorbet alebo aj výborný mrazený jogurt. Rovnako skvelá je ľadová drť. Výroba zmrzliny dostáva s týmto prístrojom nový rozmer, pretože ju môžeme urobiť prakticky z čohokoľvek, čo je chutné v tekutom stave - zvyšok kefíru, jogurtu, smotany, trocha ovocia, zvyšná čokoládová poleva, káva a čokoláda, domáci bylinkový sirup a podobne. Fantázii sa v tomto prípade medze nekladú. :-) Zmrzlina je vynikajúca, chod prístroja je pomerne tichý a samotná výroba prebieha rýchlo, za cca. 15 až 20 minút si už môžeme pochutnávať na lahodnej zmrzline z domácich surovín a bez akýkoľvek éčok. Plusom je aj pekný vzhľad prístroja či jednoduché ovládanie. Predtým sme žiaden zmrzlinovač nemali, takže z tohoto sme nadšení. Zmrzlina je krásne hladká a bez ľadových kryštálikov. Údržba prístroja rovnako nie je náročná. Oceňujem tiež dostupnosť náhradných dielov, veľkú kapacitu (1,5 litra) a tiež to, že vnútorná misa sa v pohode vojde do bežného šuplíka v mrazničke.