Decodom.sk – Recenzia a skúsenosti

História spoločnosti sa začala písať už v roku 1911. O jej rozvoj sa v tejto dobe postaral rakúsky podnikateľ Adolf Schmidt, ktorý v topoľčianskom regióne najskôr založil garbiareň a neskôr aj parnú pílu. Nábytok sa začal vo fabrike vyrábať krátko po vojne. Koncom 50. rokov zaujala fabrika Mier miesto popredného výrobcu nábytku. Nábytok z Topoľčian mal úspech aj v zahraničí.

Dizajn webu Decodom

Akciová spoločnosť s názvom Decodom vznikla v roku 1999, potom, čo bola pôvodná spoločnosť privatizovaná. O rok neskôr bola otvorená prvá maloobchodná predajňa, v roku 2003 zas dovtedy najväčšie kuchynské štúdium na Slovensku. V roku 2005 bol v Topoľčanoch otvorený expedično-logistický sklad a Dom nábytku, ktorý ponúka kompletný sortiment výrobcu. V súčasnosti možno nakupovať v 16 Decodom predajniach, 19 predajniach výhradných partnerov a 39 zmluvných predajniach.

Sortiment obchodu

Decodom s podtitulom Tradičný slovenský výrobca nábytku sa zaoberá predajom nábytku do domu, bytu i kancelárie. V jeho ponuke teda nájdete všetko na zariadenie kuchyne, obývačky, jedálne, spálne, detskej izby, predsiene, kúpeľne a aj kancelárskych priestorov. Bytové doplnky a ani nábytok do záhrady v jeho ponuke nenájdete.

Bytový dizajn na mieru

Zákazníci môžu využiť službu plánovania interiéru, ktorú si možno objednať prostredníctvom online formulára na webe. Po dohodnutí termínu navštívi klienta pracovník, ktorý priestor zmeria a na základe požiadaviek klienta vypracuje grafický návrh zariadenia interiéru. V rámci služby je vypracovaný aj rozpočet a technická dokumentácia s návrhom na umiestnenie elektriny, plynu, vody. Odborné zameranie priestoru je spoplatnené sumou 50 €. Za grafickú a technickú dokumentáciu zaplatíte 150 €.

Svoju novú kuchyňu si môžete dať navrhnúť online. Po vyplnení dotazníka skúsený špecialista na základe vami zadaných požiadaviek vytvorí návrh, ktorý vám zašle mailom. Táto služba je bezplatná.

Chcete novú kuchyňu z Decodomu? Vyskúšajte aplikáciu 3D návrhy, v ktorej sa nachádza viac ako 5 000 profesionálne navrhnutých interiérov, a inšpirujte sa.

Služby, ktoré Decodom ponúka

Doprava

Spoločnosť využíva na prepravu ťažkého tovaru a tovaru vlastných rozmerov vlastné autá. Tovar dodáva 7 dní v týždni, teda aj počas víkendu. V sobotu a v nedeľu vám doručí objednávku bez príplatku. Na prepravu ľahkého tovaru menších rozmerov využíva služby spoločnosti Geis. Preprava je spoplatnená sumou 4 € a vyššie.

Tovar si môžu zákazníci prebrať aj osobne na 9 odberných miestach na celom Slovensku. Urobiť tak môžu v Dome nábytku Košice, Martin, Prievidza, Skalica, Topoľčany, Trenčín, Trnava, Žilina a Liptovský Mikuláš.

Vynáška tovaru a montáž

Zákazníkom, ktorí bývajú v byte či majú poschodový dom, ponúka Decodom možnosť vynášky tovaru. Bežne sa tovar dodáva po prvé uzamykateľné dvere, ak si však priplatíte, donesú vám ho, kam si zvolíte. Pri nákupe do 300 € je cena vynášky 20 €, pri nákupe do 600 € za vynášku zaplatíte 30 €. Čím väčší nákup, tým vyššia suma za dodanie tovaru až do domu.

Decodom cena prepravy

Skúsení majstri si môžu zakúpený nábytok poskladať sami, tí menej skúsení môžu mailom požiadať o montáž tovaru zakúpeného cez web. Žiadosť treba odoslať na eshop@decodom.sk. Cena montáže je individuálna, v závisloti od typu nábytku a špecifických technických parametrov. O cene sa môžete informovať na tel. č. 0800 300 333.

Platba

Ak ste sa rozhodli pre nákup v Decodome, mali by ste vedieť, že platiť môžete 3 spôsobmi – prevodom na účet, kartou alebo na splátky. Informácie o prevode na účet získate až po objednaní tovaru a potvrdení objednávky. Kartou môžete platiť prostredníctvom systému Genius Pay. Pokiaľ sa rozhodne kupovať tovar na splátky, môžete tak urobiť prostredníctvom splátkových systémov Cetelem alebo Quatro.

Decodom umožňuje taktiež platbu v hotovosti, avšak len pri osobnom odbere.

Zákaznícka karta Decodom

Vernostnú kartu získa každá fyzická osoba, ktorá vyplní žiadosť o jej vydanie na webe alebo v akomkoľvek Dome nábytku či kuchynskom štúdiu Decodom. Kartu je však možné použiť iba pri nákupe v kamenných predajniach!

Ponuka tovaru v e-shope Decodom

Za každý nákup tovaru je zákazníkovi pripísaná odmena vo výške 2% z hodnoty nákupu. Nazbieraný kredit možno využiť pri ďalšom nákupe ľubovoľného tovaru.

Reklamácia

Pokiaľ nie ste so zakúpeným tovarom spokojní, môžete podať reklamáciu mailom (reklamacie_eshop@decodom.sk) alebo vyplniť reklamačný formulár. Potrebné je číslo objednávky, vymenovať treba chyby tovaru a vybrať spôsob vybavenia reklamácie. K žiadosti môžete pripojiť aj fotografie.

Ako kontaktovať Decodom?

Bezplatná infolinka: 0800 300 333 (denne od 10.00 do 18.00 hod.)
Online formulár na webe
Kontaktovať možno priamo aj ktorúkoľvek predajňu

Hodnotenie a recenzie Decodomu

Zákazníci, ktorí v Decodome nakúpili, kladne hodnotia najmä kvalitu tovaru, veľkosť sortimentu, rýchlosť dodania tovaru, ktorý bol skladom, širokú sieť predajní, ochotný personál, možnosť nákupu cez prehľadný e-shop či fakt, že ide o slovenského výrobcu nábytku.

Hodnotenie Decodomu na Heureke

Najčastejšie kritizovaná je doba dodania nábytku či fakt, že zákazníkovi v dodanom balení chýbal niektorý prvok nábytku alebo návod na zloženie. Zákazníci Decodomu kritizujú aj dlhú dobu na vybavenie reklamácie.

Skúsenosti s nákupom v Decodome

Vaše skúsenosti s nákupom v Decodome

Podeľte sa s nami a vložte vašu osobnú recenziu na Decodom do komentárov. Boli ste s nákupom spokojní alebo naopak? Čo vám na Decodome vyhovuje a čo prekáža? Aká bola vaša skúsenosť s nákupom – prebehlo všetko hladko alebo sa našlo niečo, čo vám radosť z nákupu pokazilo? Vďaka vašim skúsenostiam sa budú potenciálni zákazníci vedieť lepšie rozhodnúť, či nakúpiť tovar v tomto obchode.


Komentáre

19/02/2020 08:43
Lucia

Z Decodomu máme zariadený takmer celý dom a sme spokojní. Kuchyňa je krásna a montáž prebehla dobre, reklamovali sme jedny dvere a vymenili ich bez problémov. Na sedačku sme čakali dlhšie ale dali nám o meškaní vedieť. Do predajne sa ešte vrátim pre spálňu. Z mojej strany maximálna spokojnosť.

06/02/2020 15:17
Diana

V Decodome sme si objednali kuchynskú linku aj so spotrebičmi, taktiež jej vystavanie ich pracovníkmi. Po mesiaci nám volali, že zle vyrátali cenu a máme prísť doplatiť nejaký rozdiel napriek tomu, že na faktúre sme mali podpísané iné sumy. Za montáž kuchyne sme zaplatili 400 eur, napriek tomu nám bez upozornenia nezapojili žiadny spotrebič, vraj to nie je v cene.. Zle nám namontovali digestor, neinformovali nás o jeho montáži ani o tom, že si musíme celú skrinku ešte vzhľadom na ich postupy rozvŕtať hore dole. Informovanosť pracovníkmi nula bodov.. Škoda, pretože linka je naozaj pekná, ale prístup katastrofálny..

31/01/2020 11:43
Helena

Z Decodomu som si objednala 2 kuchynské skrinky, ktoré mi páni kuriéri doručili na dvor, avšak o ich ľudskom prístupe nemožno hovoriť, nakoľko mi odmietli ten ťažký náklad preniesť z ich dodávky 10 metrov do garáže (keďže vonku prší), vraj za to som si nezaplatila, vraj som platila iba za dopravu (a to 20 eur), takže toto oni robiť nebudú, tak sa vyjadrili. Možno keby im dám 5 eur do vačku by aj pomohli :D S tovarom z Decodomu som bola vždy spokojná a verím, že budem aj teraz, ale s takýmto prístupom firme dobré meno nerobia. U mňa určite nie.

07/01/2020 23:27
Jan

Decodom nikdy viac poskodene co sa da treba ich zazalovat

07/01/2020 23:27
Jan

Decodom nikdy viac poskodene co sa da treba ich zazalovat

16/09/2019 17:26
Sona

Dna 20.7.2019 som vyplatila skrinky, jedalensky stol 6 ks stoliciek. Pri platbe mi povedali, ze nabytok nie je vyrobeny a dodaju ho v prvom septembrovom tyzdni. Samozrejme sa tak nestalo. Dodali ho az na konci 2 septembroveho tyzdna. Dnes, 16.9.2019 ma kontaktovali, ze zle vypocitali akontaciu na splatky a rychlo mam doplatiť prevodom alebo v hotovosti dlznu sumu. Na predajni jednoducho prepisali fakturu. Nabytok maju kvalitny, pekny ale toto som este nezazila, nikdy viac za takychto podmienok.

11/08/2019 10:34
chessmaster007

Nám teraz namontovali kuchyňu s decodomu. Uvidíme ako bude slúžiť. Ale máme veľmi zlé skúsenosti s predajcom. Nejasne vysvetľuje čo je v cene a čo nie, o tom že montáž platíme na mieste montážnikovi sme sa dozvedeli až keď nás kasíroval. A potom zákazník vyzerá pri ňom ako špekulant. Termín dodávky uchýtok ktoré "sú bežné" podľa predajcu, skoro 2 mesiace.

Pri objednaní spotrebičov máme v cene ich montáž ale ak ide o ich pripojenie (voda, plyn, elektrika) to vás skasírujú. Tuším zastrčenie el. rúry do zásuvky a jej prvé zapnutie si naúčtujú 20€ bez toho aby ste o tom dopredu vedeli. Nikde žiadne info, možno v ich obchodných podmienkach by o človek našiel, aj keď pochybujem. Nakoniec nás celá kuchyňa stojí ešte o min 25% viac.
Ako sa hovorí keď vtáčka lapajú pekne mu spievajú.

17/06/2019 19:07
Radka Matulova

Z Decodomu sme si objednali vsetok nabytok do novehu bytu, napriek dlhej dode dodania sme vsetko zmontovali a vybalili sedacku za 1.300 eur. Po mesiaci sedenia sa na sedacke vytahala a zvlnila potahova latka na sedacej aj opieracej casti. Nahlasili sme reklamaciu a cakali na reklamacneho technika, ktory pri obhliadke sedacky povedal, ze nemame sancu na vymenu tovaru a sedacky sa nevyrabaju na Slovensku. Podala som odvolanie proti rozhodnutiu o zamietnuti reklamacie. Prisla mi znova odpoved o opakovanom zamietnuti reklamacie s odporucanim, ze pokial nie sme spokojni, mame vec riesit cestou zaloby na prislusnom sude. Neboli ani ochotni nam sedacku opravit. Verila som, ze kupujem kvalitny, slovensky nabytok. Opak je pravdou. Do Decodomu sa uz nevratim.....

16/04/2019 08:52
Monika

Dekodom nikdy viac. Ked som si chcela objednat tv skrinku, dusovali sa ze za 8tyzdnov bude hotova. Uz to je velmi dlha dodacia lehota, ale budis. Xhcela som si to este doma raz premerat. Takze konecnu objednavku som robila hned na druhy den telefonicky. Ubezpecovali ma ze nie je potrebna zaloha a ze do vyroby to ide a termin dodania bude tych 8tyzdnov. Po dvoch tyzdnoch mi vyvolavala pani aby som poslala zalohu lebo ze ak by som to neprebrala atd. dali by to jej k nahrade. Tak som zaplatila. Po 10tyzdnoch nic urgovala som to a tam mi bolo povedane ze mi to poslu v 12tyzdni!!!! Naco som ziadala stornovanie a vratenie zalohy. Pani veduca v Pd mi oznamila ze som o 2tyzdne neskor zaplatila zalohu a preto sa to posunulo ze to je mija chyba. Preco mi potom robili zavaznu objednavku s potvrdenym terminom dodania bez toho aby som dala zalohu a pytali ju oni odo mna az dodatocne. Lutujem ze som si nenahrala predajnu konverzaciu. Kde mi opakovali ze vsetko je vporiadku a staci centova zaloha a do vyroby to ide. A zo mna arogantna veduca spravila debila. Zakaznik je na posledmom mieste.

27/03/2019 14:50
Simona

Z Topolčian som mala kuchyňu drahšiu.Vydržala 22 rokov pri každodennom varení ,pečeni aj sporák aj trúba. Bol čas vymeniť. Kuchyňu som si objednala drahšiu.Prišla skôr o týždeň ako mala.Montovali sme si ju sami.Bola to radosť skladať.Hrali sme sa ako s legom .Všetko krásne zapadlo do seba.Jedna radosť. Z Decodomu mám aj spálňu, obývačku aj chodbu.Všetko mám v drahšom prevedení a som po rokoch spokojná. Preto som riešila opäť Topolčany .Velmi sa mi páčilo,že korpusy boli zložené,všetky poličky opáskované zo všetkých strán,priložené ochranné gumenné folie do šuflíkov. Šufliky boli primontované a na to sme zacvakli dvierka.No jedná krásna skladačka. Veľmi milí ľudia v Žiline.
Veľmi sme spokojní s nábytkom z Decodomu. Opäť sa tam vrátim.

26/03/2019 09:56
Lenka

Decodom nikdy viac. Terminy dodania su sialene dlhe. Kuchynu sme objednali 10/2018, 12/2019 ju vyrobili, 15/01 ciastocne zmontovali u nas ale este koncom 03/2019 nie je u nas kompletne zmontovana (chyba pracovna doska, dvierka), Na ruru, ktoru sme od nich objednali sme cakali 3 mesiace, takze ju nedodali spolu s kuchynou museli sme si po nu zvlast prist. Akonahle zaplatite peniaze, tak uz ziaden servis neocakavajte.

25/03/2019 18:25
Helena

Dobrý deň,
S Decodomom nie sme vôbec spokojný objednali sme si kuchynskú linku prišiel to vymerať nejaký laik čo nevedel ani meter držať v ruke samozrejme kuchyňu vyrobili ale zle nič nepasovalo všetko museli prerábať potom dlho sa čakalo kým vyrobili druhú nebolo kde variť ani sa pohnúť voda všetko odpojené no otras slúbili že to nejako vykompenzujú ale prišlo na koniec tak sa vyhovorili a nedali nič žiadne odškodné nikdy viac s decodomu nič žiadna ochota žiadny prístup len výhovorky .

23/03/2019 22:16
Lenka

Dodacie lehoty sa vysplhali uz na 8 tyzdnov. Zacina plynut 10 tyzden, aaale tovar este stale nemam. Zalohy nabrat to vedia hned uz aj a potom cakajte na tovar kolko sa im zachce. Firme sa zjavne dari, ked maju strasne vela objednavok, zaplatit zamestnancov navyse su zrglavy. A tak cakame a cakame a tozvie ci sa dockame

08/03/2019 21:12
marian zelka

objednal som si sedacku v decodome len kvoli tomu ze je to slov.vyrobca po rozbaleny tovaru som bol nemilo prekvapeny polskym navodom a po volani do decodomu mi bolo povedane ze oni sedacky nevyrabaju ze to je polsky dovoz.takze tradicny slov.vyrobca dodava polsky tovar .dakujem uz do vasho obchodu nikdy nevkrocim.cela rodina mame hlavu smutku

23/01/2019 19:36
Norbert Lukáč

Nisom spokojný s tovarom kupilsom manželský posteľ pred dvoma mesiacmi a pod 60kg ženou prasklo dodneska čakám na reklamaciu

18/01/2019 15:31
Ilja

Ak to porovnam so sedackou z nesia.sk, ktora bola drahsia v zlave asi len o 30% v porovnani s tou z decodomu, decodom by nestal ani patinu. To je ako mat stary golf a novy Rkovy golf.. rozhodne odporucam si za sedacku priplatit ako potom opatovne ju po roku menit, prenasat a pod.

28/11/2018 14:41
Iveta

Objednali sme si jednoduchú knižnicu, ktorá bola dodaná s 3 nedostatkami. Odlupnutá polička, chýbali aj montážne prvky,2 podložka a 12 šroubíkov. Riešiť sa to dá len reklamáciou takže ideme na podložky, ktoré nie je možné zakúpiť inde 30 dní? Mimochodom dodacia lehota knižnice 8 týždňov a potom Vám to príde v takomto stave.

16/11/2018 19:39
Anna

My sme si objednali vela nábytku z Decodomu, bolo nám povedané ze do dvoch týždňov nám všetko dodajú. Dnes sa im skončil 5 týždeň dodania a stále nič. Nikdy viac Decodom

09/11/2018 19:21
Jozef

Z Decodom sme bohuzial objednali skoro vsetok nabytok, obyvacku , detsku a aj kuchynu.
Uz pri odbalovani bol problem s poskodenym nabytkom, odlupnuty lak, poskrtane dosky, chybajuci montazny marerial.
Kuchyna nam meskala 3 tyzdne a ked ju prisli montovat tak aj tak nebola kompletna, takze sme cakali na 2 dosky dalsie 2 tyzdne. Sluzby a komunikacia su na nizkej urovni a to nehovorim o vybavovani reklamacii, kde neplati ani 30 dnova lehota.
Susedka objednala taktiez kuchynu a uz jej meska 3 tyzdne!!

DECODOM nikdy viac. Neurobte rovnaku chybu ako my.



25/10/2018 19:09
Emilia Kopeňová

My sme si objednali spálňu a teraz spíme na zemi a veci namiesto v šatniku máme vo vreciach a to asi preto,že na doske na posteli do bludu navrtane diery na šruby a tak isto aj na lište,ktorá sa má našrubovať na zaťahovaciu skriňu.A dôvod prečo spíme na zemi 30 dňová raklamačná doba a nekvalitná práca.Už nikdy viac nič z decodomu,radšej z Merkury marketu tamsme žiadny problem nemali všetko pri montáži sedelo na chlp.

25/10/2018 19:09
Emilia Kopeňová

My sme si objednali spálňu a teraz spíme na zemi a veci namiesto v šatniku máme vo vreciach a to asi preto,že na doske na posteli do bludu navrtane diery na šruby a tak isto aj na lište,ktorá sa má našrubovať na zaťahovaciu skriňu.A dôvod prečo spíme na zemi 30 dňová raklamačná doba a nekvalitná práca.Už nikdy viac nič z decodomu,radšej z Merkury marketu tamsme žiadny problem nemali všetko pri montáži sedelo na chlp.

05/10/2018 13:59
Peto

Decodom ma mozno pekne a kvalitne veci co sa vsak tyka sluzieb, tam by sa mali zlepsit - hovorim hlavne o snad najhorsom moznom sposobe prebratia tovaru, ktory si ma zakaznik vziat sam z korby nakladneho vozidla. Na webe som dodatocne tu info nasiel, mali by ju vsak komunikovat lepsie, lebo pri objednavke tovaru som to akosi prehliadol a natahovat sa sam s tak tazkymi vecami teda nie je ktovieco

24/08/2018 20:27
marek

objednali sme kuchynu z decodomu a slubeny termin dodania a montaže sa predlžil už na dva mesiace ,slubili do 4 tyždnov no stale sme bez kuchyne a uvažujeme o pravnych krokoch,keby sme to vedeli tak určite nie decodom,NEODPORUCAM

17/08/2018 14:26
Dagmar

Mame od nich kuchynu len par mesiecov a niekolko reklamacii co sa tykaju montaze,ktoru sme zaplatili,pristup katastrofa.

03/07/2018 08:25
Vito

poukážky v hodnote 700€ na nákup v DECODOMe vymením za 680€ hotovosť. Platnosť do konca roka 2018 - Košice
Tel: 0908 342 201

19/12/2017 15:01
Vlado

Z decodomu som začiatkom októbra objednal sedaciu súpravu za 1600,. € s lehotou dodania najneskôr do prvého decembrového týždňa s tým, že Vianoce stíhame. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo som tam sedačku kupoval. Dnes dňa 19.12. 2017 sa prídem informovať na predajňu, že sú už Vianoce a sedačka neprišla. Na predajni bolo od výrobcu zistené, že sedačku už majú vyrobenú niekoľko týždňov, len ju proste nevyexpedovali aj napriek tomu, že sme celú vec urgovali už pred 2 týždňami. Takže z môjho pohľadu slovenský výrobca nie je žiadna výhra a odporúčam vycestovať za nákupmi za hranice, kde predajca a výrobca majú väčšiu snahu vyhovieť zákazníkovi a možno aj za menej peňazí. O kvalite zatiaľ nehovorím. Slovenský predajca nemá žiadny problém porušiť dodacie podmienky. Takže dávam tomu ešte dva dni a ak nebude sedačka dodaná odstupujem od zmluvy a výrobca si môže sedačku vystaviť vo svojej garáži.

17/08/2017 13:52
Danka Koprdová

celý dom mám z decodomu :-) nie je síce najlacnejší, ale je to slovenská kvalita, za ktorú sa oplatí priplatiť si. Ja mám s nákupom iba pozitívne skúsenosti

15/08/2017 14:21
Lucia

z Decodomu máme doma konferečný stolík a stolík pod TV. Konferečný sme kupovali v predajni v Topoľčanoch, stolík pod TV bol na objednávku a prišiel asi po 2 týždňoch. Oba kúsky máe doma už 4 roky a musím pochváliť kvalitu - žiadna zmena farby, žiadne viditeľné opotrebovanie, dokonca ani obité rohy... Stolíky sú hrozne ťažké, pravdepodobne nie sú vyrobené z tenkej laty, ale kvalitnejšieho hrubšieho dreva.

S nábytkom z Decodomu sme s manželom spokojní, páči sa nám ich dizajn a ak budeme niečo potrebovať, pravdepodobne sa do predajne opäť vrátime.

Pridať komentár


Pozrite si aj ďalšie obchody

Hodnotenie článku:
(93.6%)