Sconto.sk – Recenzia a skúsenosti

V Sconto nábytok môžete nakupovať už od roku 2010. Práve v tomto roku totiž spoločnosť, patriaca pod koncern Höffner (jeden z top 3 predajcov nábytku v Nemecku), otvorila svoju prvú predajňu v Trnave. Aktuálne sú na Slovensku ešte ďalšie 3 predajne – v Bratislave, Žiline a Nitre.

Dizajn webu Sconto nábytok

Okrem kamenných prevádzok možno nakupovať aj cez e-shop. V Sconte si môžete vyberať z kompletnej ponuky nábytku do spální, obývačiek, jedální, kancelárií, detských a študentských izieb až po bytový textil a doplnky do domácnosti.

Doprava pri nákupe online

E-shop umožňuje len 2 možnosti dopravy. Prvou je osobné vyzdvihnutie v jednej zo 4 predajní. Stačí odovzdať objednávku zamestnancovi spoločnosti, dostanete poradové číslo a po kratšom čakaní vám tovar vydajú. Druhou možnosťou je doprava prostredníctvom prepravnej služby. Doba expedície je do 14 dní od potvrdenia objednávky, resp. pripísania platby na účet. Tovar je pri preprave zabezpečený proti poškodeniu.

Sconto nábytok cena dopravy

Platba vopred alebo na dobierku

Pri nákupe tovaru cez e-shop môžete platiť 2 spôsobmi. Buď si zvolíte platbu vopred a tovar bude expedovaný až po pripísaní sumy na účet spoločnosti, alebo si vyberiete platbu na dobierku, resp. platbu pri preberaní tovaru. Môžete teda zaplatiť v hotovosti, kartou alebo prevodom na účet.

Ušetrite vďaka Sconto Clubu

Vernostný program prináša možnosť ušetriť na nákupe vybraných výrobkov. Členom klubu sa môže stať každý zákazník, ktorý sa doň zaregistruje – či už v kamennej predajni alebo počas nákupu v e-shope. Po úspešnej registrácií zákazník nakupuje za ceny, ktoré sú na letákoch, cenovkách či v eshope označené slovami SCONTO Club. Členstvo je bezplatné a môže byť kedykoľvek ukončené.

Lacnejšie nákupy vďaka Sconto clubu

Nakúpite takmer všetko

Nakupovanie online je síce výhodné, ale Sconto neumožňuje nakupovať úplne všetko. Online si nekúpite malý tovar, zahŕňajúci svietidlá, koberce, dekorácie a pod., a ani tovar na mieru. Ak aj na stránke e-shope plánované kuchyne či niektoré druhy sedacích súprav nájdete, budete si ich musieť objednať v jednom z obchodných domov.

Reklamácia

V prípade, že dodaný tovar bol poškodený, prípadne ste zistili, že sa vám nehodí, môžete podať reklamáciu. Vybaviť ju môžete osobne v obchodnom dome, v ktorom bol chybný kus zakúpený, poštou alebo mailom (reklamacie@sconto.sk), ale taktiež prostredníctvom online formulára. Súčasťou žiadosti musí byť číslo zmluvy, meno a priezvisko, telefón, mail, názov tovaru, opis chyby a prípadne aj fotografie poškodeného tovaru. Telefonické nahlásenie reklamácie Sconto neumožňuje, avšak môžete sa s reklamačným oddelením v prípade otázok skontaktovať na tel. č. +421 253 488 199.

Kontaktné informácie

Spoločnosť Sconto možno kontaktovať mailom info@sconto.sk alebo telefonicky 0253 488 100. Zákaznícky servis je dostupný v pracovné dni v čase od 8.00 do 18.00 hod.

Kamenné predajne možno kontaktovať na tel. číslach:

Žilina: 041/7078 311
Trnava: +421 253 488 700
Nitra: 037/77 67 211
Bratislava: +421 253 488 800

Hodnotenie a recenzie Sconto nábytku na Heureke

Portál heureka.sk prináša reálne recenzie zákazníkov, ktorí nakúpili v tomto obchode. Eshop Sconto nemá nastavenú službu Overené zákazníkmi, preto nevieme, aké percento zákazníkov bolo reálne spokojných s nákupom. K dispozícií je však viacero recenzií, na základe ktorých sa zákazník môže rozhodnúť, či v tomto obchode nakúpi alebo nie.

Recenzie a skúsenosti s obchodom Sconto nábytok

Z pozitívnych hodnotení sa najčastejšie opakuje spokojnosť s cenou, kvalitou, veľký výber a dostatočná dostupnosť tovaru, ochotný personál a rýchlosť doručenia.

Zákazníci sa však najčastejšie sťažujú na kvalitu zakúpeného tovaru – od nekvalitného materiálu až po obúchané, prasknuté či inak poškodené komponenty. Kritike sa nevyhol ani personál, ktorý vydáva tovar zo skladu. Treťou najčastejšie kritizovanou vecou je doba dodania tovaru, ktorá sa v niekoľkých prípadoch predĺžila až na dvojnásobnú lehotu. Sconto podľa recenzií zanedbáva aj komunikáciu so zákazníkmi.

Osobné skúsenosti s nákupom v Sconto

Aké sú vaše osobné skúsenosti s výberom, dostupnosťou, objednávkou a dodaním tovaru z nábytku Sconto? Bol doručený tovar v kvalite, akú ste očakávali? Alebo ste ho museli reklamovať? Zaujíma nás aj doba dodania tovaru. Podeľte sa so svojimi postrehmi a pridajte vlastnú recenziu na tento obchod do komentárov pod článkom.


Komentáre

07/03/2020 11:25
Juli

My sme kupovali skrinu ktora stala cez 700 eur. Priviezli nam ju po skoro troch mesiacoch. A to bez akehokolvek prislusenstva na montaz ( ziadny kolik, srob, listy proste nic.) Po reklamacii nam o dva tyzdne priviezli suciastky a zasa ziadne lišty, koľajnice na dvere proste katastrofa. Po ďalšom tyždni nam priviezli lišty- na dvojmetrovú skrinu 2,24 m dlhé lišty? To ako fakt?. Toto už nie je sranda. Neodporúčam nikomu. Zaplatili sme vela peňazí a ani doteraz nemáme skriňu postavenú. Veľmi som sklamaná. ........

15/02/2020 17:44
Mária

Kupovali sme obývaciu stenu, vraj český výrobok a prišiel nám poľský.Zaplatili sme po zľave vyše 1400 eur za taký aušus,kde chýbali skrutky a všeličo iné .Všetko v doskách a ani to poriadne nepasovalo. Namiesto do dvoch týždňov to boli tri a namiesto dovoz do dvoch dní to boli štyri. Takže nikdy viac,chceli sme kvalitný nábytok a nie z papiera!

14/02/2020 10:53
Roman

Neodporúčam, katastrofálny prístup pri riešení reklamácie. Kúpil som posteľ, ktorá nebola vo farbe ako vystavený kus na predajni. Návod na montáž katastrofálny, nepodarilo sa mi poskladať podľa návodu a kopy neoznačeného dreva v krabici ani čelo postele. Prišiel na veľkú pobočku v Bratislave (tam som aj kupoval) tovar reklamovať, poslali ma s úsmevom reklamovať do Trnavy, že v Bratislave nemajú reklamačné oddelenie. Mám si tam zavolať alebo vyplniť online reklamáciu. Majú metódy a prístup obchodníka z 90-tych rokov! Tovar som nakoniec nechal v predajni (na informáciách) v Bratislave (Trnava už mala zatvorené o 19:00 hod.) a na moje urgencie k ich oficiálnemu stanovisku k reklamácii iba opakovane odpisujú, že reklamácia je v riešení, že majú lehotu 30 dní, že už to riešia čoskoro sa mi ozvú a dookola to isté. Pritom už z druhého ich emailu bolo zjavné, že (interné) stanovisko už majú. Nedá sa to porovnať s IKEA alebo aj malým serióznym obchodom, toto je arogantný prístup reťazca SCONTO! Nikdy viac SCONTO Nábytok!!!! Nedoporučujem nikomu

04/02/2020 11:46
MIRIAMA

Neodporúčam ! Dávam 0/10 posteľ som si objednala 9.1 2020 kde napísali, že do dvoch týždňov ju mám doma.. dnes je 4.2 2020 a posteľ nikde ????????‍♀️ Písala som im 2x mail a ani na jeden sa neozvali.. absolútna nespokojnosť s týmto predajcom !
Už zo sconta nikdy viac neobjednávam!!!

15/01/2020 08:41
Veronika

3.11.2019 som objednala posteľ, pri objednávke bolo uvedené dodanie tovaru do 6. týždňov, dnes je 15.1. a posteľ nikde, na infolinke mi povedali, že ešte nie je na sklade, ale pritom v eshope je uvedené, že na sklade je. Mám 100 chutí stornovať objednávku a žiadať peniaze späť.

18/12/2019 16:58
Lenka Varhaňovská

Dobrý, večer. Veľké sklamanie nábytok sa absolútne podľa návodu nedá zložiť návod rozmazaný, nejasný. Na pohľad pekne ale zle predvrtane kolikove spoje korpus pri zložení uteká cca 2mm medzi prednou a zadnou časťou. Lišty na dvierkach foliovane papierovou fóliou ktorá, sa odliepa už pri skladaní nábytku!! Otvory na kľučky predvrtane na krivo... Veľké sklamanie!!! Tento nábytok dokáže zložiť stolár ale laik podľa návodu nie pretože to nevie prečítať... Nábytok nie je vhodný, ceny!!!

29/10/2019 08:01
ZUZANA

Kúpila som si v Sconte vaĺandu a skriňu 19.10. 2019. Dodnes nemám dovezené nič, tovar tu mal byť do 4 týždňov a ani ma nekontaktovali, čo s tým je.
Zavolala som im, zmenila som objednávku, vaĺanda pride zajtra 30. oktobra a to som si doplatila dovoz, skriňa príde v polovici novembra a dovoz do bytu može trvať ďalšie dva týždne.
Už nikdy viac tam nič nekúpim

13/10/2019 10:48
Drahomira

V piatok som bola u Vás, chcela som si zakúpiť nejaké lampy, najprv som nemohla nájsť žiadnu predavačku, a ked som ju konečne našla
som ju ani neoslovila, lebo kričala a nadavala kolegyni na celé oddelenie,ako keby bola na trhu,všade ju bolo počuť. A aj iný zákazníci sa nad tým pozastavovali, aké mala správanie, to som ešte nikde nevidela.
Radšej som odišla. Môžete sa hanbiť za takýto personál, Bordel na celom oddelení. Katastrofa.

09/10/2019 08:24
Luboš

Tento predajca nikdy viac !!!
Od tohto predajcu by som už nekúpil ani špendlík. Neseriózny, nezodpovedný predajca ktorý u mňa prehral na plnej čiare. Objednal som nie lacnú kuchynskú linku, po vyrobení(6.týždňov) a dodaní na sklad v Nitre som išiel ihneď vyplatiť, nakoľko mi povedali, že sa montáž zadáva až po zaplatení plnej ceny. Prisľúbili, že mám najstaršiu objednávku, že to hneď zadajú na montáž. Po týždni som zisťoval,ako na tom montáž je, že mi zavolajú späť,nevedia. Samozrejme nikto späť nevolal. Na druhý deň mi volá montážna firma, že prídu o 2.týždne, že požiadavku dostali len včera. Tak páni v Sconte to mali na háku, ved eurá už dostali. Hlavne keď objednávate, nasľubujú všetko. NIKDY VIAC !!!

18/08/2019 19:37
Martina

SCONTO neodporúčam. Pri kúpe tovaru sme si rezervovali termín dodania na stredu. 3ja ľudia sme si brali dovolenku, lebo nám bolo povedané že vodiči nám to vyložia len za veľký poplatok. V stredu poobede sme volali do sconta kedže nabytok nikde a bolo nám povedané že ani nepríde. Nábytok za 3000eur a nakoniec zľava 25 euro za meškanie a dodanie v nedeľu? neodporúčam!

05/08/2019 20:04
Dana

S jedálenským setom nie som vôbec spokojna..... nekvalitná stolička osuchana.....,stol??? doska odlupnute z nej ...200€ som zaplatila.... nakoniec čítam,ze set he z Malajzie.!!!!!!? Čakám na novu dosku,..... dodanie dlho trva.... och ze som si neprecitala skôr recenzie na sconto nabytok????

17/07/2019 11:37
Alexandra

Mala som 100€ poukážku na nákup akéhokoľvek tovaru. Vybrala som si komodu za 99€ a tu už pri pokladni nastal problém.
Pani pokladnička mi nechcela uznať poukážku, nakoľko tam chýbal 1 cent.
Keď som povedala, že nech do toho započíta ešte jednu vec (brala som toho viac) tak mi povedala, že to sa tak nedá.
Akože halo? To keď si budem na jednu poukážku brat viac veci, tak to nepôjde či jako? Tak přišla pani vedúca, ktorá tej "príjemnej" predavačke vysvetlila, že dva tovary na jednu poukážku sa nablokovať dajú. Zrazu to šlo, len bohužiaľ ja som tam kvôli tomu strávila pomaly pol hodinu. Keď mi konečne po 15min vydali tovar, tak som nakoniec zistila, že mi dali len jednu krabicu a mali mi ich dať dve.
O tom, že vydávajú nejaký papier, ktorý by sa mal tváriť ako "kúpna zmluva" v spojení s "vydaným blokom" kde som sa vraj mala dopátrať k reklamačným podmienkam ani nehovorím!
Tak som teda po pár dňoch od zistenia chyby šla naspäť do obchodu osobne, kde mi pani na informáciach veľmi "milo" vysvetlila, že keby som si henten papier poriadne prečítala, nemusela som tam ísť osobne a ze ona nevie ci mi tú druhú krabicu vôbec v ten deň dajú, pritom písali ze tá komoda na sklade je. No nakoniec mi ju ešte v ten deň dali, pretože neviem koľko by som zas čakala na dodanie tovaru.
A keď už tú komodu konečne máme doma v plnom stave, tak jej poskladanie vyžaduje asi inžinierske vzdelanie, nakoľko návod by napísalo lepšie dieťa v škôlke.

Sconto má velmi zlé obchodné podmienky, v neprospech zákazníka. Za mňa NIKDY VIAC!

14/02/2019 20:33
Eva

V januári 2019 v sconte Žilina sme si v nábytku objednali a zaplatili zálohu na kuchynskú linku.Problémy nastali hneď od začiatku.Keď sme požiadali o zameranie linky, pracovníčka sľúbila, že cez víkend ju príde zamerať. V nedeľu večer zatelefonovala, že nepríde, príde v pondelok.V pondelok večer napísala sms, že nepríde a odchádza na týždeň na školenie.Že zameriavajú kuchynské linky až keď je vymurovane jadro sme sa dozvedeli až keď sme o to požiadali.Buďte preto opatrní, keď budete u nich nakupovať.Vyhnete sa problémom. Profesionálne správanie pracovníkov sconta nábytku v Žiline evidentne chýba.

14/11/2018 18:18
Palo

V Sconte sme nakupovali niekoľko kusov nábytku širokého spektra, vo väčšine prípadov môžem hovoriť o spokojnosti, prípadné reklamácie boli vyriešené bez problémov. Čo ma trošku zaráža, sú ceny. Vo svete internetu nie je problém zistiť, kto je skutočným výrobcom nábytku (Sconto je iba distribútor, predajca), odporúčam pozrieť sa aj na "vysačky" v sedacích súpravách. Prišli by ste napr. na to, že 2/3 spálňového a obývacieho nábytku vyrába podnik Helvetia, patriaci pod nemeckého majiteľ a IMS group vyrábaný v Poľsku. Faktom ale je, že napr. šatníkové skrine Quadra sú veľmi kvalitné. Sedacie súpravy sú zväčša od spoločnosti GALA Collezione, čo je síce rovnako poľský, ale veľmi kvalitný výrobca. Vrátim sa ale k cene, ak totiž viete výrobcu a model, nie je problém nájsť veľa iných obchodov, ktoré ponúkajú rovnaký model. Napr. veľkoobchod v Žiline na Kragujevskej ulici ponúka rovnaké sedacie súpravy výrazne lacnejšie. Takže sumár, osobne nemám dôvod na sťažnosti a rovnako nie je na mieste odsudzovať všetky nábytkárske spoločnosti v PL, veľa z nich je naozaj špičkových, čo je samozrejme poznať aj na cene. Sconto okrem ponúkaných zliav (často len fiktívnych, ako všade) jednoducho nie je zrovna lacný obchod.

15/10/2018 21:05
Claudia

Moja skúsenosť so Sconto nábytok je veľmi negatívna. V Trnave sme si vybrali jedálenský stôl so stoličkami, zaplatili sme ho, išli sme na vydajne miesto kde nám bolo oznámené že si mame po tovar prísť zajtra pretože skladník nestíha obsluhovať ludi..a sklad sa zatvára o siedmej hodine pričom sme tam prišli o 18:20 .. nakoľko bývame na strednom Slovensku tak bolo nepredstaviteľne sa vracať na druhý deň len preto že niesu schopni si zabezpečiť toľko ľudí aby zvládli prácu.. pri platení nám taktiež nikto neoznámil že tovar si nemôžeme dnes prevziať .. v momente sme tovar vrátili a vzali si peniaze naspäť !!! Argumenty typu “mame jedného zamestnanca a jeden vysokozdvižný vozík” nikoho nezaujímajú ! To nieje problem zákazníka ..

11/10/2018 16:01
Viktória

Veľakrát som u nich nenakupovala, ale zatiaľ je to u mňa maximálna spokojnosť po cirkuse s Asko nábytkom, kde mi po skoro 2 mesiacoch objednaný posteľ nedodali a povedali mi, že už mi ju ani nevedia dodať. Horko- ťažko nám vrátili zálohu, hneď sme išli do Sconto, kde sme kúpili tú istú postel s nočnými stolíkmi aj s komodou síce za drahšie ale bez čakania sme v nej mohli ešte v ten deň spať :)

31/07/2018 23:51
Gabriel

Kupovali sme v Sconte manželsku posteľ, pri vyzdvihnutí mi vydali posteľ stým že mi ju nepomôžu naložiť do auta lebo maju už 3 min. po pracovnej dobe pričom mali eše vyše hodinu otvorené.
Žiadny ľudsky prístup

26/06/2018 17:12
Ján Honzírek

Pred dvomi dňami sme v Sconte kúpili 2 skrine. Keďže sú vysoké, do osobného auta by sa nezmestili a zametnankyňa obchodu v rozpore so skutočnosťou tvrdila, že Sconto dopravu neposkytuje (čo je klamstvo a podpora kšeftov cudzieho dopravcu, na ktorého nám dala vizitku), tovar sme neprevzali. Včera som si na dnešok dohodol dopravcu. Dnes sme s dopravcom došli do Sconta - avšak zbytočne. Majú inventúru a tovar nevydávajú. S dlhým nosom a o 30 € pre dopravcu som odišiel bez skríň i bez peňazí. Pritom ak som za tovar zaplatil, má to byť už môj tovar a ich sú peniaze. Nechápem, ako mohli inventarizovať niečo, čo už nie je ich ...
Samostatnou kapitolou je cenotvorba. Ak Vás nalákajú na akékoľvek zľavy, najprv si preverte, koľko ten tovar stojí inde. V túto sobotu a nedeľu s veľkou pompou poskytovali niekoľko typov zliav. Asi "najvýhodnejšia" bola 35% zľava z "pôvodných" cien. Nábytok, ktorý som si vyhliadol za ich "výhodné", výrazne zľavnené ceny, poskytuje niekoľko predajcov za ešte nižšie ceny i bez akcií (napr. nábytok Philosophy). Zdá sa, že Sconto pred akciou ceny navýši, aby ich potom mohol predávať za akciové ceny. Nákup u tohto predajcu si preto dobre zvážte, prepočítajte a porovnajte.

17/06/2018 14:55
Lubos.

Dobry den tu obyvatel ziliny chcel som vediet kedy Bude oficialne otvorenie s Conto predajna s nabytok.

28/02/2018 23:01
Zuzana 15

Kúpili sme si skriňu a zaplatili sme si viac ako potrebnú zálohu. Čakali sme na ňu 6 týždňov. Po 6 týždňoch nám oznámili aby sme si láskavo vybrali inú skriňu, lebo tu vybranú už nevyrábajú.

07/01/2018 10:29
Veronika

My sme mali so scontom velmi zle skusenosti.Objednali sme si u nich komet zariadenie do obyvacky aj do spalne...Prakticky ku kazdemu kusu nabytku (od nocneho stolika az po velku skrinu) nieco chybalo...ci uz to boli sroby alebo dosky,sufliky...niekolko krat sme to boli riesit na predajni(nebyvame uplne blizko cize zbytocne minuty benzin,cas aj energia)..cakali sme na reklamaciu a zial ani v tej neposlali vsetky diely co mali...Od objednavky preslo asi pol roka a stale nemame vsetko..Ako bonus v predajni najdete nekompetentnych predavacov ,ktori vam budu tvrdit ze to je nemecky kvalitny masiv...a vy s odstupom zistite ze je to dake polske drevo...maximalne neodporucam

24/10/2017 11:12
Lenka

My sme v sconte kúpili pred dvoma mesiacmi písacie stolíky do detskej izby a zatiaľ sme s nimi maximálne spokojní. presne podľa našich predstáv, jednoducho sme ich zložili, výborná cena, pekný dizajn

23/10/2017 12:57
Tomáš

Tiež sme museli čakať trochu dlhšie na sedačku ale zas boli veľmi ústretoví a dali nám na ňu zľavu. TAkže u nás spokojnosť

18/08/2017 14:04
Martin

V Sconte sme si pred 3 rokmi kúpili sedačku, nahnevalo ma však to, že som za ňu zaplatil takmer 1400€, čakal som na ňu 6 týždňov a týždeň po dodaní klesla jej cena na 800€!

Pridať komentár


Pozrite si aj ďalšie obchody

Hodnotenie článku:
(87.4%)