Najlepšie pomalé hrnce – Slow cooker na pomalé varenie

Pomalé varenie? Znie to ako nezmysel, no vedzte, že príprava jedla v pomalom hrnci má enormné množstvo výhod. Možno si poviete, že varenie, ktoré trvá celé hodiny nemá význam, no majitelia elektrického pomalého hrnca by namietali. Prečo je pomalé varenie tak obľúbené, aké benefity prináša a ako vlastne pomalý hrniec funguje?

Slow cooker - pomalý hrniec

Aby ste vedeli prečo sú pomalé hrnce skvelým pomocníkom v kuchyni a zároveň vedeli, ako si vybrať ten najlepší, prečítajte si naše tipy a rady. Na úvod si vysvetlíme, ako pomalý hrniec alebo slow cooker, funguje. Taktiež pre vás mám praktický návod, ako si hrniec na pomalé varenie vybrať.

Obľúbené hrnce na pomalé varenie


Čo je to pomalý hrniec?

Samozrejme, rýchlosť do kuchyne bez pochyby patrí a stále je nutnosťou. Predsa len, konzumná spoločnosť a celkovo gastronómia si rýchlu prípravu jedla vyžaduje. Pomalý hrniec je ale drobnou výnimkou.

Hrniec na prvý pohľad nepôsobí nijak výnimočne. Možno ho prirovnať ku klasickému hrncu. Rozdiel nastáva až v jeho konštrukcii. Skladá sa z vyberateľnej nádoby, pokrievky a samozrejme nechýbajú ovládacie prvky ako termostat či časovač. U väčšiny hrncov dokonca možno nastaviť automatické vypnutie či naopak automatický štart. Pomalý hrniec je napájaný cez elektrickú sieť.

A naozaj trvá príprava jedla v pomalom hrnci tak dlho? Áno, varenie v pomalom hrnci trvá dlhší čas, no výsledok je kvalitatívne na úplne inej úrovni. Doba trvania sa pohybuje v rozsahu jednotiek hodín v závislosti od pripravovaného pokrmu. V priemere sa čas prípravy pohybuje okolo 4 až 12 hodín.

Ako funguje pomalý hrniec

Príprava pokrmov v pomalom hrnci je jednoduchá, podobná príprave na sporáku, avšak s tým rozdielom, že suroviny stačí naraz vložiť do nádoby a nemusíte sa už starať o miešanie a pridávanie ďalších ingrediencií. Výnimku tvorí snáď len zopár surovín, ktoré sa pridávajú až na konci, aby sa nerozvarili či nestratili chuť a arómu. Pomalý hrniec sa skladá z ohrievacieho telesa, ktoré ohrieva nádobu. Nádoby sa vyrábajú z kvalitných materiálov ako kamenina a majú nepriľnavé vlastnosti. Vďaka veku na vrchu nádoby sa žiadna voda neodparuje, ale zbiera sa v hrnci. Vzhľadom na materiál nádoby a spôsob ohrevu je teplota v pomalom hrnci vždy konštantná a rovnomerná, čo zaručuje najlepšie výsledky.

Pokrmy sa v pomalom hrnci upravujú pri teplote okolo 90 °C, pričom väčšinou dovoľujú rozsah 85 – 100 °C. Aj základná modely dovoľujú výber medzi 2 modmi – nízkou a vysokou teplotou. Varenie na nízkom stupni trvá, pochopiteľne, dlhšie ako na vysokom stupni, približne 2 – 2,5x dlhšie. Napríklad pokrm, ktorý na sporáku pripravíte za 30 min. sa na nízkom teplotnom stupni uvarí za 5 – 6 hod. a na vysokom za 2 hod. Pokrm, ktorý na sporáku uvaríte za 2 hodiny, zase v pomalom hrnci na vysokom teplotnom stupni pripravíte za 4 hod. a na nízkom za 8 hod. Okrem nízkeho a vysokého stupňa bývajú pomalé hrnce vybavené aj tretím, teplým stupňom, ktorý slúži na udržiavanie teploty jedla už po uvarení.

Varenie kuracieho v pomalom hrnci

Hlavné výhody pomalého hrnca

  • Pomalá príprava jedla pri nižšej teplote pomáha k lepšej chuti jedla ako aj k zachovaniu prospešných látok, vitamínov či minerálov. Mäso je šťavnaté a chuť výraznejšia.
  • Jednoduchosť, ktorou oplýva príprava pokrmov v pomalom hrnci je neporovnateľná. Stačí všetko nakrájať, dochutiť, vložiť do hrnca, zapnúť a najbližších pár hodín sa nemusíte o varenie starať.
  • Jedlo sa v hrnci nepripáli.
  • Prípravu jedla si môžete načasovať na príchod z práce domov.
  • Šetríte energiu. Pomalý hrniec má omnoho menšiu spotrebu elektrickej energie ako väčšina podobných tepelných spotrebičov.
  • V pomalom hrnci môžete pripravovať mäso, ryby, polievky či pokrmy ako guláš, sviečkovú alebo vývar. Pomalý hrniec má v kuchyni naozaj široké využitie.

Tipy na varenie v pomalom hrnci

  • Hrniec naplňte dostatočne – Pomalý hrniec funguje najlepšie vtedy, ak sa naplní aspoň do polovice, no nie viac než do 2/3 objemu nádoby. Takéto množstvo surovín je ideálne pre rovnomerné rozloženie teploty a najlepšie výsledky pri varení.
  • Nekontrolujte jedlo počas varenia – Počas varenia láka kontrolovať, ako je na tom jedlo v nádobe. Odkrytím pokrievky však uniká para a stráca sa teplo, čím sa narúša proces varenia. Každým odkrytím hrnca tak vareniu pridávate dobrých 15 – 20 min. navyše.
  • Nepreháňajte to s tukmi – Na varenie použite minimum oleja a tukov a mastné kusy mäsa orežte viac než pri bežnom varení. Pomalý hrniec totiž všetku vlahu udržiava vo vnútri a použitím priveľkého množstva tukov sa vám môže stať, že pokrm bude plávať v mastnote.
  • Niektoré suroviny pridajte až nakoniec – Niektoré suroviny sa pridávajú až (približne 30 min.) pred koncom, aby sa nerozvarili, nestratili svoju štruktúru, chuť alebo vôňu. Ide najmä o cestoviny, ryžu, ryby, čerstvé bylinky, mlieko a smotanu.
  • Overte si bezpečnosť uvarených jedál – Na konci varenia je vhodné kuchynským teplomerom skontrolovať, či pokrm dosiahol požadovanú teplotu (aspoň 85 °C). A to najmä vtedy, keď s pomalým hrncom varíte po prvý raz alebo používate starší prístroj.
  • Omáčky a polievky samy nezhustnú – Pri varení na sporáku možno zhustiť pokrm často len odparovaním vody z hrnca, avšak v prípade pomalého hrnca zostáva para vo vnútri. Preto bude pokrm vo výsledku redší než pri bežnom varení. Na zhustenie však môžete ku koncu varenia použiť napr. škrob, múku, smotanu a pod.

Najlepšie pomalé hrnce

Princíp na akom fungujú pomalé hrnce nie je ničím náročný. Preto sa pri výbere oplatí vsadiť predovšetkým na skúsenosti a referencie ostatných užívateľov, ktorí majú s takýmto zariadením skúsenosti. Ponúkame vám preto tie najlepšie pomalé hrnce, aké na trhu nájdete. Zároveň vám ponúkame aj návody, ako si takýto hrniec vybrať a aké parametre sledovať.

Ako vybrať pomalý hrniec

Pri samotnom výbere nie je veľa parametrov, ktoré by vás mohli zmiasť. Dôležité je myslieť na potreby, ktoré máte. V tomto prípade predovšetkým objem pripravovaného pokrmu. Myslite teda na objem nádoby, takisto aj príkon, no a potom sú tu určité prídavné funkcie, ktoré vám prípravu pokrmu značne uľahčia.

Objem nádoby a tvar hrnca

Počet porcií a množstvo jedla, ktoré chcete pripravovať, vám predurčí práve objem nádoby samotného pomalého hrnca. Pomalé hrnce sa vyrábajú s rôznymi objemami nádob, od 1,5 až po 7 l. Je dôležité podotknúť, že pre dosiahnutie najlepších výsledkov pri varení sa odporúča nádobu naplniť do 1/2 až 2/3 objemu. Ak teda bežne varíte pre dvoch, no zakúpite si radšej veľký, 7 l hrniec aj pre návštevy, pri každodennom používaní a varení s poloprázdnym hrncom nemusíte mať priaznivé výsledky. Veľkosť pomalého hrnca preto vyberajte podľa veľkosti rodiny, resp. počtu stravníkov vo vašej domácnosti. Pre 2 ľudí postačí hrniec do 3 l, pre 4-člennú rodinu hrniec do 5 l a pre 5 a viac ľudí zase 6 – 7 l hrniec.

S objemom súvisí aj tvar nádoby, keďže od neho sa odvíja to, čo a akým spôsobom sa do hrnca zmestí. Tradičný okrúhly tvar vyhovuje pri varení polievok a gulášov, ale ak chcete v prístroji uvariť kurča alebo kačicu vcelku, prípadne rebierka či iné väčšie kusy mäsa, najideálnejší je oválny tvar. Podobne vyhovujúci je obdĺžnikovitý tvar, ktorý je zároveň aj skladnejší. Keďže nákupom pomalého hrnca získate ďalší spotrebič, ktorý vám bude v kuchyni zaberať miesto, overte si aj jeho rozmery. Najmä pri väčších hrncoch pre viacero osôb sa vám môže stať, že vám bude v kuchyni zaberať až príliš veľa miesta alebo sa vám nezmestí do úložných priestorov.

Pomalý hrniec s veľkým objemom

Príkon pomalého hrnca

Príkon je parametrom, ktorý súvisí s prípravou jedla a takisto so spotrebou energie. Ak je príkon vyšší, pomalý hrniec sa rýchlejšie zahreje a takisto je príprava o čosi kratšia. To však nie je v tomto prípade dôležité. Nižší príkon síce pokrm pripraví pomalšie, čo je cieľom, no zároveň má omnoho nižšiu spotrebu. Slow cooker s príkonom okolo 250 až 500 W je teda ideálny. Samozrejme, vyšší príkon nie je chybou. Predovšetkým hrnce s väčším objemom disponujú príkonom 800 až 1 600 W.

Spôsob ohrevu

Sú 2 spôsoby ohrevu, ktoré by ste mali pri výbere zvážiť. Najčastejším je ohrev zospodu nádoby. Výhrevné teleso sa nachádza v spodnej časti a celé dno nádoby zohrieva rovnomerne. Ešte lepším spôsobom je, ak pomalý hrniec vyhrieva nádobu aj zo strán, čím sa teplo dostáva rovnomerne aj v rámci spodnej a vrchnej časti. Čo však nie je výhodné je, keď sa nádoba kladie len na výhrevné teleso a teplo pôsobí v určitom mieste, avšak nešíri sa rovnomerne po celom obsahu nádoby. Takýto spôsob ohrevu možno nájsť u lacnejších a menej kvalitných modelov a môže viesť k pripaľovaniu jedla a nerovnomernému vareniu.

Výber pomalého hrnca

Slow cooker a ovládanie

Rozlišujeme medzi základným, manuálnym ovládaním a ovládaním pomocou prednastavených programov. Základné modely bývajú vybavené len 4 tlačidlami – tlačidlo vypnúť/zapnúť, varenie na nízkej teplote, varenie na vysokej teplote a udržiavanie teploty. Začatie varenia aj vypnutie po dovarení teda musíte zvládnuť sami. Ovládanie to veľkej miery uľahčuje displej, ktorý zobrazuje základné nastavenia a hodnoty.

Pomalé hrnce s prednastavenými programami sa však dajú zapnúť s odloženým štartom a po dovarení sa môžu samy vypnúť alebo prejsť do režimu ohrievania. A keďže dnes sa už všetko dá ovládať mobilnou aplikáciu, platí to aj pre smart pomalé hrnce. V aplikácii nájdete nielen odložený štart a ovládanie funkcií zo smartfónu, ale často aj množstvo receptov. 

Nerezový alebo kameninový pomalý hrniec

Na výrobu nádoby v pomalom hrnci sa používajú rôzne materiály, ktoré majú rozdielne vlastnosti, a tým dosahujú aj iné výsledky. Najčastejšie sa používa keramika, príp. porcelán, nehrdzavejúca oceľ a hliník. Kamenina či keramika budú ťažšie, no nádobu bude možné ohriať v mikrovlnke. Pri kovových nádobách to nie je možné. Materiál by mal mať dobré tepelne vodivé vlastnosti a nepriľnavý povrch.

Pri čistení treba postupovať opatrne, aby ste povrch nádoby nepoškriabali a nenarušili jej vlastnosti. Čo sa týka pokrievky, obľúbené je sklo, keďže takto budete mať prehľad o tom, ako sa jedlo varí bez potreby otvárania nádoby. Nevýhodou sklenených pokrievok je to, že si musíte dávať skutočne pozor, aby ste ju nerozbili, pretože nájsť náhradnú pokrievku môže byť problematické. Menej žiaduce sú pokrievky z plastu, ktoré sú nepriehľadné a môžu časom meniť kvalitu.

Nerezový pomalý hrniec s veľkým objemom

Hrniec na pomalé varenie a funkcie navyše

Funkcie, ktoré by rozhodne mali byť súčasťou každého pomalého hrnca, sú regulácia teploty, časovač, automatické vypnutie a funkcia ohrevu. Za pomoci digitálneho panela by ste teda mali vedieť nastaviť potrebné parametre pre dôkladnú prípravu pokrmu. Takisto umývateľná nádoba v umývačke riadu vám dokáže prácu značne zjednodušiť. Za zmienku stoja aj:

  • Rýchle opekanie – Táto funkcia vám nahradí panvicu, na ktorej by ste bežne mäso nechali pred varením zatiahnuť a opražiť do zlatista. Môžete opiecť aj cibuľku a zeleninu, vďaka čomu dodáte jedlu výraznejšiu chuť. Túto funkciu bežné pomalé hrnce nemajú, nájdete ju skôr u drahších modelov. Avšak môže byť výhodná pre tých, ktorí chcú jedlo pripraviť len v jednej nádobe, bez potreby panvice, resp. tých, ktorí nemajú k dispozícii klasický sporák.
  • Automatické varenie – Prémiové modely mávajú predprogramované programy na varenie rôznych pokrmov, napr. dusené mäso, hydina, ryby, polievky, múčniky a pod. Na základe zvoleného programu tak prístroj sám upraví teplotu a dĺžku varenia. Varenie teda môže začať na vysokom teplotnom stupni a pokračovať na nízkej teplote.
  • Uzamkýnateľná pokrievka – Túto vlastnosť ocenia tí, ktorí by si pomalý hrniec aj s jeho obsahom radi vzali so sebou. Ak navaríte guláš, ktorý chcete ešte teplý priniesť na záhradnú párty, stačí uzamknúť pokrievku a obsah hrnca sa vám cestou nevyleje. Na mieste môžete zase spustiť funkciu ohrevu a vami navarené dobroty si zachovajú požadovanú teplotu.

Pomalé hrnce CrockPot, Russell Hobbs a Delimano sú naj

Pomalé hrnce sa dajú zakúpiť v predajniach elektroniky aj kuchynských pomôcok, nájdete ho napr. v Lidli či predajniach Nay, a medzi často vyhľadávané značky patria pomalé hrnce Russell Hobbs, Klarstein, CrockPot, Eta, Orava či Tesla. K lacnejším patria napríklad pomalé hrnce Sencor.

Pomalý hrniec – cena

Z hľadiska ceny patrí pomalý hrniec k lacnejším kuchynským spotrebičom. Najlacnejšie pomalé hrnce zakúpite už od 30 eur. Mávajú menší objem a základné funkcie. Často ide len o nastavenie nízkej a vysokej teploty. Viac možností ponúkajú pomalé hrnce od 50 eur, ktoré už bývajú energeticky úspornejšie, z kvalitnejších materiálov a ponúkajú viacero nastavení a možností.

Najdrahšie hrnce na pomalé varenie stoja 100 – 200 eur. Ponúkajú zväčša už väčšie objemy (6 a viac litrov) a ešte viac funkcií, ale pozor – môže sa stať, že väčšiu z nich pri bežnom varení vôbec nevyužijete. Nie vždy platí, že drahší spotrebič je automaticky aj efektívnejší a praktickejší, a preto je vhodné si vždy prečítať recenzie a overiť, aké skúsenosti mali doterajší užívatelia. A zároveň sa oplatí vopred poznať, aké očakávania od prístroja máte, aby sa nestalo, že si priplatíte za niečo, čo nie je pre vás.

Čo ešte pri výbere zvážiť?

  • Náhradné diely – Pomalý hrniec je jeden z tých kuchynských spotrebičov, ktorý vám môže vydržať dlhé roky. Avšak každému sa môže stať, že sa mu napr. pri umývaní riadu vyšmykne sklenená pokrievka a pri páde sa rozbije. Vtedy je najjednoduchšie namiesto kúpy nového prístroja zakúpiť len náhradnú pokrievku. Overte si preto, či daný výrobca ponúka náhradné diely (pokrievky, nádoby) k modelu, ktorý sa chystáte zakúpiť.
  • Recepty – Niektorí výrobcovia pribalia k pomalému hrncu aj príručku s niekoľkými receptami pre varenie v pomalom hrnci. Mnohí užívatelia, hlavne tí, ktorí s varením v pomalom hrnci len začínajú, takéto praktické receptáre ocenia, hlavne ak sú vystavané na mieru objemu daného modelu.
  • Praktickosť a údržba – Nenechajte sa zlákať len pekným dizajnom, ale vždy si overte, ako prakticky sa bude pomalý hrniec používať a čistiť. Samozrejmosťou by mala byť vyberateľná misa, ktorej čistenie by malo byť jednoduché. Nie všetky nádoby sa dajú čistiť v umývačke riadu, čo môže byť pre niekoho problém. Niektoré nádoby sú dokonca vhodné pre použitie v mikrovlnnej rúre alebo na sporáku (plynovom, elektrickom a indukčnom).

Hrniec na pomalé varenie v kuchyni

Pomalý hrniec, recepty a skúsenosti

Na základe skúseností reálnych používateľov možno konštatovať, že pomalý hrniec je veľmi obľúbeným kuchynským spotrebičom. Pripravovať v ňom môžete polievky, vývary, omáčky, mňso v celku alebo vo forme ragú či soté, pokojne môžete v pomalom hrnci variť marmelády, džemy, ale aj cestovinové pokrmy.

Existuje niekoľko receptov, ktoré ľudia v pomalom hrnci s obľubou pripravujú. Napríklad kuraciu polievku či vývar s knedlíkmi, bravčovú panenku na víne, hovädzie ragú s mrkvou, ovsenú jablkovo-škoricovú kašu či dokonca bravčové rebierka v medovej marináde. Inšpirácií je na internete veľké množstvo.

Najčastejšie otázky  FAQ

Zaujalo vás varenie v pomalom hrnci? Rozodujete sa pre jeho kúpu? Potrebujete poradiť? Ak hľadáte najlepší pomalý hrniec pre vás, radi vám s výberom pomôžeme. Stačí, ak nám dáte vedieť v komentároch pod článkom.

Čo môžem v pomalom hrnci pripravovať?

Niektorí výrobcovia k zariadeniu pribalia aj inšpiratívne recepty, no v hrnci na pomalé varenie môžete pripravovať obrovské množstvo pokrmov, polievky, vývary, soté, ragú, guláš, dusené mäso, pečené mäso, omáčky, krémové polievky, paštéty, džemy a množstvo iných receptov.

Čo je to slow cooker?

Ide o pomalý hrniec, tento názov je prebraný z angličtiny a niektorí predajcovia i výrobcovia si ho oslovili, ide však o cudzojazyčné synonymum k pomenovaniu pomalý hrniec.

Sú výkonné pomalé hrnce lepšie?

Ich ohrev je rýchlejší, vďaka vysokému príkonu sú multifunkčnejšie a dokážete v nich za krátky čas napríklad uvariť cestoviny, ryžu alebo iné pokrmy. Na druhej strane majú vyšší odber a pri dlhom varení je spotreba o niečo vyššia. Všeobecne sú však hrnce na pomalé varenie s vyšším príkonom všestrannejšie.

Staršie modely, ktoré sa už nepredávajú

Zobraziť produkty v kategórií:

Autor článku

Denis Ruščák

Večný študent! Veď predsa o tom život je. Permanentné nadobúdanie nových poznatkov, informácií a skúšanie všetkého čo je nové. Každý okamih bežného...


Komentáre

22/08/2021 10:26
Gabika a Miro

Nedávno sme si do domácnosti zaobstarali pomalý hrniec Sencor SPR 7200SS, ktorý bol za prijateľnú cenu. Zatiaľ sme s ním spokojní, hoci sme stihli vyskúšať len zopár jedál. Hrniec má kvalitné nerezové prevedenie a vyzerá veľmi pekne. Ovládanie je popritom intuitívne a jednoduché a údržba po varení je rovnako ľahká, pretože sa nič nepripaľuje ani neprichytáva na steny hrnca, z tohto dôvodu sa veľmi dobre čistí. Oceňujeme možnosť varenia metódou sous-vide a varenie v pare. Do kuchyne je to super pomocník a myslíme si, že to bola dobrá investícia do zdravého varenia. Počas varenia nemusíme jedlo strážiť, čo je super, lebo môžeme zatiaľ robiť niečo iné - napríklad si upratať byt alebo vyžehliť bielizeň. Plus dávame za univerzálnosť používania a za cenu, ktorá je nastavená nižšie než u konkurencie.

25/08/2021 19:34
Danka

Ak mám byť úprimná, varenie nikdy nepatrilo k mojim obľúbeným činnostiam, no všetko sa zmenilo kúpou multifunkčného tlakového hrnca TESLA EliteCook K50. Pred tým, než som si ho kúpila, videla som na internete reklamu a našla som si aj nejaké recepty, ako variť v takomto hrnci. Všetko vyzeralo veľmi jednoducho, cena bola prijateľná, a tak som si povedala, že za pokus nič nedám. Týmto výberom som milo prekvapená, pretože varenie je super rýchle, pripravené pokrmy sú chutné a navyše aj zdravšie, pretože pri varení netreba používať žiaden olej ani tuk. Hrniec je dokonalý pre každú ženu, ktorá nechce stáť celé dopoludnie za sporákom. Oceňujem, že mäso je neuveriteľne jemné a na jazyku sa priam rozplýva. Plus si vyslúži taktiež jednoduchá obsluha, kvalitný výrobný materiál aj celkové spracovanie. Všetko je super, či už varím ryžu, guláš, sviečkovú, mäso, bravčové fašírky atď. Skúšala som v ňom aj pomalé varenie a bolo bezproblémové. V hrnci nič nepripečiete, nemusíte mať obavy. Údržba je jednoduchá, vďaka tomu, že sa na steny hrnca nič neprichytáva. Páči sa mi, že v balení bola aj praktická tlačená kuchárka s dobrými receptami. Odporúčam ako skvelého pomocníka do kuchyne.

Pridať komentár

Pozrite si aj naše inšpirácie

Obývačka s elektrickým, rohovým či biokrbom – inšpirácie Obývačka s elektrickým, rohovým či biokrbom – inšpirácie

Krb sa do domácnosti jednoznačne hodí. Nemusí sa ho vzdať ani v prípade, že bývate v byte alebo máte malú obývačku.

Červená spálňa: Voľba pre ľudí, ktorým nechýba odvaha Červená spálňa: Voľba pre ľudí, ktorým nechýba odvaha

Červená do spálne? Áno, či nie? Ak patrí k vašim obľúbeným, nemali by ste sa jej vyhýbať ani v spálni. Naše inšpirácie vás o tom presvedčia.

Skrinka na topánky by nemala chýbať vo vašej predsieni Skrinka na topánky by nemala chýbať vo vašej predsieni

Malá či veľká skrinka na topánky, určite by nemala chýbať vo vašej predsieni. Ide o prakticky kúsok, ktorý vám pomôže udržiavať poriadok a mať prehľad vo vašej obuvi. Topánkovník či...



Publikované dňa: 30.08.2018
Posledná aktualizácia: 23.03.2023
Hodnotenie článku:
(90.8%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Najlepšia elektrická, plynová či aku spájkovačka. Oplatí sa lacná z Lidl alebo Hornbachu?Najlepšia elektrická, plynová či aku spájkovačka. Oplatí sa lacná z Lidl alebo Hornbachu?

Po akej spájkovačke však siahnuť, aby ste si vybrali nástroj podľa vašich očakávaní? Poďte sa s nami pozrieť na najdôležitejšie kritéria.

Ako vybrať najlepší stolný mixér? Výkonné sú značky Kenwood, Russell Hobbs, ETA i BraunAko vybrať najlepší stolný mixér? Výkonné sú značky Kenwood, Russell Hobbs, ETA i Braun

Stolné mixéry patria medzi najobľúbenejšie kuchynské spotrebiče. Čítajte ďalej a dozviete sa, aké sú kľúčové vlastnosti mixérov a aké funkcie majú moderné mixéry, ktoré vám môžu prípravu...

Infrasauna pre 2 osoby do domu aj bytu. Účinky, výhody a nevýhodyInfrasauna pre 2 osoby do domu aj bytu. Účinky, výhody a nevýhody

Infrasauna u vás doma? Prečo nie! Blahodárne účinky infrasauny si rozoberieme, no predovšetkým vedzte, že mať doma infrasaunu pre 1-2 osoby vôbec nie je nereálnym snom.